gittis.blogg.se

Välkommen till en liten del av Gittis stora värld!!

Då var även denna dag slut!!

Kategori: Allmänt

 
 Då var även denna dag slut....Ehsans släkt från Dubai var hos oss o d e liksom inte så ofta vi bjuder hem gäster. Eller rättare sagt så lagar vi inte svåra persiska rätter då d e krävande o ganska svårt att laga persisk mat i stora mängder. Och jag e ju av den typen som lagar för 6 pers när jag lagar mat till mig själv o Ehsan. Så idag var d ju 7 gäster o jag som alltid vill att d ska vara enormt mkt mat var ju tvungen att laga väldigt väldigt mkt. Men så klart fick jag hjälp av syrran o mamma. Är så glad över att ha den familj jag har. Och nu känner jag verkligen att Izabel behöver syskon. För ni förstår att jag e av den typen som sagt att d inte e nödvändigt med syskon. Men men....d e en fråga för sig!!
 
Idag bjöd/beställde vi inte pizza utan d blev 3 persiska rätter, krämig rågsoppa till förrätt och lammlägg med dill o bondböneris o kyckling marinerad i korriander o vitlök som serverades med saffransris ( syrrans påhitt/recept....en favorit, o nu äntligen har jag lärt mig att laga d). Och till efterrätt blev d cafeglase, typ som islatte men med glass (kaffe kokad i mjölk o nedkyld som häls över gammal vaniljglass) väldigt gott. Men hade jag vetat om att Ehsans mamma skulle komma med tårta hade jag skippat efterrätten. 
Men gott var d....finns en massa mat i kylen nu. Och imon e de alla bjudna hos mamma o även hon kommer laga en hel del. Så nu vet jag inte vad vi ska göra med all mat!
 
Min lilla Izabel får jag inte glömma bort att nämna, hon har sovit hela dagen. Och så fick hon massa presenter o guld så klart. Det e tradition att ge guld o hon fick ett jätte fint halsband med en jätte fin hänge. Den får hon dock börja använda när hon e mkt äldre.
 
Och nu fick jag o Ehsan tid att ligga o slappa i balkongen. Jag har fortfarande ont i halsen men d e mkt bättre. Massa Strepsils blev räddaren i nöden!! Nu ska vi mysa lite på balkongen o sedan blir d sängen!!
 
Natti Natti!!

Chee Toz!!

Kategori: Allmänt

Så lycklig över att jag hittade persiska
 ostbågar på Kista Grossen. Alltså just detta märke e så otroligt gott. Synd bara att jag har så himla ont i halsen o inte kan äta några. 
 

Varför så olägligt??

Kategori: Allmänt

 
Verkligen olägligt för mig att bli sjuk. Vaknade med halsont o försökte ignorera d. Tog en alvedon o sen ut med vagnen till Mcdonalds o träffa mamma o syrran då Benjamin var hemma från dagis idag o ville till Mcdonalds. Det blev en fika där för min del ( rättare sagt frukost). Ville inte äta mat där då jag skulle laga lax o poratisgratäng till lunch/middag. Nu när jag e mammaledig o inte jobbar så äter jag oftast ingen lunch vid 12:00. Utan äter en sen frukost o sen lunch vid 14:00-15:00 tiden o sen blir d ngt enkelt till kvällen.  Laxen blev riktig god, så nu e jag mätt o belåten!!
 
Tråkigt nog har jag nu jätte ont i halsen o imorgon har jag bjudit hem Ehsans släkt från Dubai. Och d tänker jag absolut inte avboka. Får hålla tummarna för att d ska bli bättre. Annars e d ba att stå ut med d. Hade tänkt köra catering så att jag skulle slippa laga mat. Men de persiska restaurangerna jag ringt har varit så skumma så jag vågar inte riktigt. Tänk om gästerna kommer o jag står där utan mat. Tänker inte riskera d!!
 
Nu blir d lite vila o mormor får ta hand om Izabel. Behöver vila. 

Åren går!!

Kategori: Allmänt

 
Vi e ju för vuxna nu....även om åldern bara är en siffra så märker vi hur vi med åren förändras o formas med nya beteenden o ibland även nya egenskaper. Älsklingen fyller 32 år idag. Han fick för första gången uppleva det mest underbaraste en pappa kan uppleva. Han väcktes av sin underbara dotter som var hur pigg o glad som helst. Nästan så att hon visste om att d var ngt speciellt som hon inte ville missa. I vanliga fall dricker Izabel sin mjölk i sömnen vid 06:00-tiden o sen e d bara att lägga ner henne i sängen. Men idag väcktes hon mitt i drickandet o var jätte pigg. Så hon fick vara med o fixa med mamma.
 
Jag e så himla irriterad då presenten jag beställt inte kommit ännu. Och jag hittade inget annat som föll mig i smaken när jag igår tog en snabbtitt i affärerna här i Sumpan. Så d fick bli ett kort där d står en massa o viktigast av allt står d att han har fått bästa presenten i början av detta år o d räcker gott o väl för detta o kommande födelsedagar. Så Izabel e den bästa presenten både han o jag kan tänka oss. Men visst e d kul med paket o den e ju på väg med posten. Dessutom har Ehsan fått massor med pressenter i förskott av min mamma o syrran o hennes familj. Så d e inte så att han inte fått ngt alls:)
Nog om presenterna....igårkväll när d närmade sig stängning på Ica sprang jag ner o köpte jordgubbar o färdigvisspad grädde....för tårtan får han ikväll. Men tyckte d skulle vara mysigt att ha fixat ngt, ville egentligeb väcka honom med en lyxfrukost men då han inte äter frukost så tidigt blev d ingen frulle. Dessutom e jag lite lat för att stå o göra värsta frukosten så tidigt....tur d att han inte gillar att äta så tidigt.
 
Nu sover ängeln djupt o d ska även jag göra!!
Ha en bra dag allihopa!!

Mina älsklingar<3<3<3

Kategori: Allmänt

Jag älskar dessa 3 godingar<3<3<3
Inte trodde jag att jag skulle få min egna lilla bebis när systersonen Benjamin enbart e 3,5 år...e så glad o lycklig över att vi inte väntade med att skaffa barn....för vet ni vad....d e ju d bästa som har hänt oss!! 
 
 

Schak matt!!

Kategori: Allmänt

 Är du sugen på att spela schak i en trevlig utomhusmiljö så kan du göra d på Poseidonstorg i Haninge C. Och då e d bara att knacka på hos Ehsan o Anands cafe....alltså på Poseidons hjärta....o vem vet, vi kanske ses där:)

Sjuklingen!!

Kategori: Allmänt

 
Det började i förrgårnatt. Plötsligt o verkligen från ingenstans fick jag världens hemskaste huvudvärk o smygandes kröp även värken i kroppen fram. Jag struntade i d o försökte sova. Vilket var omöjligt, frossan satte igång o jag skakade o skakade i 3 timmar. Till slut fick jag nog o väckte Ehsan (som inte vaknade av mina skakningar trots att vi sov tättintill varandra). Ehsan fick plocka fram varma plagg då jag frös ngt så enormt att jag inte ens kunde resa mig från sängen. Vid 04:30 tiden när jag äntligen var på väg att somna fick jag feber o då var d bara att ta en alvedon o efter en stund slocknade jag. Hann bara säga till Ehsan att han inte kunde gå till jobbet då jag inte skulle orka ta hand om ängeln. Vid 09:00 tiden vaknar jag av att Ehsan tar tempen på mig ( i örat). Hade då ingen feber o Ehsan var påklädd o glad över att jag inte hade feber. Och Izabel hade fått sin mjölk så d var bara att somna om. Och Ehsan drog iväg till jobbet, dock ganska sen!!
Sen mådde jag ganska OK under dagen men igår natt kom frossan tillbaka igen, men absolut inte i samma grad o jag somnade snabbt. 
Tack o lov mår jag bra nu o hoppas på en fross o feberfri natt. Det verkar ju vara en nattlig grej. Eller så e den så schysst mot Ehsan så den släpper på dagarna för att han ska kunna gå till jobbet:)
 
Nu blir d lite avokado....hade börjat gå ner i vikt men tråkigt nog kunde jag inte låta bli chokladen så nu händer d inte så mkt mer på vågen. Dags att bli nyttig igen. Och vet att d absolut e helt fel att hålla på så. Men min kropp har vant sig vid d efter min graviditet:)
 
 

Visste ni att....

Kategori: Allmänt

 
När jag var gravid åt jag en massa granatäpplen. Det gick inte en dag utan granatäpplen. Och det e ju så himla gott o dessutom väldigt nyttigt. Den underbara frukten som i Iran e känd för frukten från paradiset e rik på C-vitamin, folsyra o antioxidanter. Enda nackdelen e att d e jobbigt att kärna ur. Och enda sättet jag gillar att äta de e att kärna ur i en stor skål o äta med sked. Åhhhh....så gott!! Dessvärre har jag ingen ork att stå o fixa med d nu. Och inte har min älskade man ork o tid för d heller. Det var andra bullar när jag var gravid:)
 
I Iran säljs färsk granatäppeljuice som de pressar framför en. Det e också väldigt gott. 
Jag kommer nog drömma om granatäpplen i natt. 
 
 

Längtar efter Dubai!!

Kategori: Allmänt

 
Nu har min längtan efter Dubai kommit tillbaka. Idag kom Ehsans faster o hennes man hit från Dubai o tankarna sattes igång på nytt. Jag har varit på besök hos Ehsans tjocka släkt 2 gånger o båda gångerna var helt underbara. Andra gången fastnade jag så mkt att vi till o med började fundera på om vi skulle flytta dit. För att testa i allafall. Jag kontaktade till o med en svenskundervisande skola o frågade om lediga tjänster. Jag var alltså bombsäker på att jag ville testa o bo där. Men mitt i all röra (lite andra tankar om att starta eget) fick vi reda på att vi väntade på vår underbara lilla ängel<3<3 
Så de tankarna flög iväg o all fokus riktades till plutten i magen!!
 
Nu e släkten här o jag har fått upp tankarna igen. Men nu e d inte alls så att vi bara kan tänka oss att flytta!! Vi har ett barn nu o d e henne vi ska tänka på i första hand. Så ngn flytt e d ingen snack om nu. Men ett besök vore trevligt!!
 
Måste skriva om dagens Mcdonalds besök innan jag slocknar. jag har typ inte ätit på Mcdonalds på flera månader o blev idag jätte sugen när Izabel på vägen hem till Ehsans föräldrar blev hungrig o vi fick stanna till på Mcdonalds för att ge henne mjölk. Jag beställde big mac meny o såg en nyhet ( kanske inte e en nyhet, men då jag inte varit där på länge har jag ingen koll). Der var Cocio milkshake o jag tänkte att det måste vara super gott. Men icke sa nicke....den var inte alls god, så luras ej av hur den ser ut!! 
 
Nu blev jag så sugen på pannkakor med nutella....åhhhh så gott d skelle vara till frukost imon!! 
Natti Natti!!
 
 

Ändrade planer!!

Kategori: Allmänt

 
Plörsligt ändrades alla planer!! Eller rättare sagt blev vi tvungna att ändra våra planer. Jag som redan hade fått pyssla för att få ihop en massa fick börja pyssla om. Jaja....nog om pysslandet!! Men på grund av ändring av våra planer så blev torsdag-lördag som var tänkt till avslappning till hektiska dagar. Dock mkt trevligt!!
Dessutom har dessa hektiska dagar gett mig o min underbara man några nya ideer. Får se vad o om vi gör ngt med dessa ideer:)
 

Hungrig!!

Kategori: Allmänt

 
Izabel fick nyss mjölk o jag e super trött o vill sova. Men då hon drack lite mer än vanligt vill jag vakta henne lite innan jag somnar om. Vill inte att hon spyr upp mjölken o ligger o sover i d utan att vi märker d. Ibland sover jag så himla djupt o väcks verkligen inte av ngt ljud.
 
Men detta med att ligga vaken e inte bra....jag känner sån hunger o sug efter persisk mat. Jag kan ärligt erkänna att jag inte skulle klara mig utan persisk mat....vår goda saffransris med olika goda grytor. Mmmm....så gott!!
Just nu e jag så sugen på khoreshte ghormesabzi (ört o limegryta med grytbitar eller lammbitar) dock äter inte kag köttet men d e gott ändå. Jag skulle även kunna tänka mig lobiapolo (typ risotto, saffransris med haricot verts, köttbitar o tomatpure o massa andra kryddort) det e också otroligt gott. Speciellt om den tillagas så att den får en god o krispig risbotten. Och till d en god sallad shirazi (sallad gjord på gurka, tomat, rödlök, mynta o lime....namnet på salladen kommer från den vackra staden shiraz). Ni kan googla fram receptet, dock e d enligt mig inte de riktiga recepten på rätterna. Ni kan gärna fråga mig....just nu e jag för trött för att skriva d. Och e ni sugna men för lata för att laga själva finns d massa persiska restauranger som serverar detta:)
Lite tips från en hungrig tjockis!!

Min lilla diamant!!

Kategori: Allmänt

 
Det e inte alltid lätt att vara mamma!! 
Vissa dagar vill jag bara lägga mig ner i sängen o inte höra min lilla ängels gnäll....Izabel e världsbäst på att gnälla....Har kommit fram till att hjärtat e väldigt social o vill att ngn jämt pratar med henne. Att jag står o dansar o flamsar mig älskar hon mer än ngt annat. Hon tittar hellre på mig o facineras av mina rörelser än sina leksaker o aktivitetstavlor som e så mkt roligare:) 
Idag var d en sån dag som Izabel inte nöjde sig med ngt....jo....nöjd blev hon om jag pratade non stop. Så min mun har rört sig ända fram tills Ehsan kom hem. Tur nog gick jag till mamma ett tag o mormor fick hjälpa till med snackandet.
 
När Ehsan var hemma fick han ta hand om gullungen o nu e han helt utslage efter en lång dag på jobbet. Enda stunden Izabel var helt lugn (utom då hon sov) var när hon duschade med pappa. Hon älskar att bada o duscha.
 
Nu ligger hon i sängen o krigar med sin snuttefilt. Det roliga e att hon har 5 snuttisar men älskar bara den hon fått i present av mina kära kollegor. Den låg i tvätten idag o jag kom just nu på att hennes gnäll säkert förstärktes eftersom hon inte hade den. Nu e den tvättad o torkad o hon ligger i sin säng utan att gnälla. Nog finns d alltid en god anledning till hennes missnöje!!
Kanske dumt att kalla min lilla diamant för gnällig, vet att jag inte borde stämpla....hennes missnöje låter mkt bättre!! Skärpning, från o med nu får jag inte kalla henne för gnällig!! Min älskade dotter e inte gnällig utan hon e grym på att visa sitt missnöje....vilket bara e en positiv egenskap. Tänk hur lätt d e egentligen att se på saker o ting på ett positivt sätt. Men inte e d alltid lätt när man väl befinner sig i situationen. Men eftersom jag e o har som ambition att vara en bra mamma lovar jag mig själv att aldrig mer kalla min grymma ängel för gnällig!!
 
Nu en kopp kaffe med lite choklad....för d e jag värd!! 
 
 

Världen e verkligen liten!!

Kategori: Allmänt

Som jag skrev igår lekte jag ju detektiv efter mitt besök på Lizas salong o besök hos syrran. Jag pratade med några föräldrar utanför förskolan Lysande för att ha mer kött på benen innan vi anmäler vår lilla ängel.
 
När jag nyligen pratade med Liza sade hon att en kund till henne hade berättat om avslutningen på sonens förskola o Liza som tänkte på mig frågade lite mer om förskokan o berättade att en vän till henne har en dotter som ska anmälas. Mannen/kunden säger då att det var en kvinna som hade stått utanför o frågat honom om förskolan. Världen e verkligen liten!!
Jag e så glad över att Liza frågade honom om förskolan o att han berättade så bra saker. För igårkväll tänkte jag att de föräldrar jag pratade med så klart inte skulle stå o snacka skit till en främling som ba dyker upp från ingenstans. Jag kunde ju vara ngn som förskolechefen hade skickat:) 
Idiotiska tankar, jag vet!! Är tacksam o glad över att Liza frågade om förskolan. Nu e d nästsn klarto d blir nog den privata. Litar på magkänslan igen då!!

Fin i håret

Kategori: Allmänt

Det blev ett besök hos frisören Monir på Fredsgatan i Sumpam.Han e riktigt grym....jag gick till honom när jag var 17-18 år gammal o d var han som fixade mitt hår till min student. Sen flyttade jag till Lund o när jag var tillbaks i Sthlm var han inte kvar i Tensta Centrum. Men syrran som bor i närheten av hans salong hittade honom nyligen. Och d e jag så glad för!! Hade gärna velat gå till honom när jag gifte mig men då hade jag ingen aning om vart han var. Men Jean Pierre Barda var riktigt grym o gjorde mig nöjd. Likaså färgteknikern Sara Eriksson (minns ej om hon hette Sara men Eriksson e jag säker på) hon var också riktigt grym. Alla som jobbar på By Barda e grymma, även Tine som fixar naglar o fransar e grym. Dock går jag inte dit längre eftersom att jag inte har tid att ta mig in till stan lika lätt nu när jag har min lilla ängel. 
Ska få till Monir under nästa vecka igen för att ljusa upp ytterligare.
 

Privat eller kommunalt??

Kategori: Allmänt

Det e frågan!! Privat eller kommunal förskola....
Har varit o kollat på olika förskolor o är inte direkt nöjd med ngn....hittar fel på alla.
Sedan finns d en privat som jag tycker verkar bra men tvekar då jag e orolig för att de ska snåla o enbart ha vinstintresse.
 
Idag kom detektiven i mig fram o jag stod utanför när d var hämtningstid o frågade 3 föräldrar vad de tycker. Alla de verkade mer än nöjda. Jag observerade även personalen som verkar super trevlig. Det jag också gillar e att all personal hade keps o t-shirts med förskolans namn på. Känns tryggt På ngt sätt.
 
En av de två kommunala som jag e någorlunda intresserad av ligger jätte nära oss medan den andra ligger en bit bort. Men ni vet när magkänslan säger ngt o hjärnan ngt annat....så känns d just nu. Magkänslan säger privat o hjärnan kommunal. Jag brukar lita på magkänslan men e så förvirrad o vet inte riktigt hur vi ska göra. Ngn som har erfarenhet av privat förskola?? Hur hade ni valt?? Ska jag kanske inte ens fokusera på om d e privat eller kommunalt?? Tanken e att Izabel ska börja på förskola när hon e 20 månader så vi har gott om tid på oss men d e nog bäst att vara ute i god tid.
Kringlan eller Lysande?? Eller kanske Stamgårdsparken?? Inte lätt detta med barn....i alla fall inte om mam heter Gitti ( detta e till er som läser detta o tänker att jag överdriver) alla har rätt att vara o tänka exakt som de vill....vissa tar d lätt o andra mindre lätt....jag kommer vara en krävande mamma som vill ha koll på allt som sker. Trots allt kommer min ängel att tillbringa massa timmar på förskolan o d ska därför kännas bra att lämna henne där!! Så du/ni som tycker att jag överdriver kan behålla era åsikter för er själva. Är så trött på sådana människor!!

Besök hos Frisörgruppen!!

Kategori: Allmänt

 
Dagen började med lunch hos fina Liza på Frisörgruppen i Sumpan. Fick till en trevlig lunch med Liza. Roligt att luncha med ngn, var länge sen jag gjorde d. Liza gjorde en jätte god sub med grillad kyckling, potatissallad med smak av grill, paprika o chili o massa inlagda gurkan o oliver. Det var riktigt gott måste jag säga. En ny favorit helt enkelt, tack för d Liza<3<3. Som vanligt började Izabel gnälla så fort hon såg mig äta. Men det var så gott så hon fick gnälla på:)Fick till en trevlig pratstund med Liza o bollade lite hårideer. Kanske blir ljushårig imorgon, vem vet?? Och ja, jag vet att jag lovat mig själv att inte röra håret o låta d vila, men e så otroligt trött på min hårfärg. Tråkigare hårfärg får man nog leta efter. Får se vad som händer, jag e ju världs bäst på att ångra mig. Kanske, kanske inte....
Efter att ha suttit hos Liza ett tag var d dags för Izabel att sova så jag tog en promenad hem till syrran o på vägen dit gick jag förbi 2 tygaffärer. Har nämligen bestämt mig för att börja sy igen. Har ju alltid haft ett stort intresse o höll på ett tag. redan när jag var 14-15 år designade jag o lät mamma som e sömmerska att sy upp de. Men idag hittade jag inte d tyg jag letade efter. Och dessutom började Izabel gnälla i vagnen, den får ju absolut inte stå still. Så d blev en snabbtitt för mig, får gå dit själv en dag.
Nu sitter jag i soffan o dricker latte o äter choklad....så himla gott!!
 
 

Duktiga Gittan:)

Kategori: Allmänt

 
Idag har jag varit oerhört duktig så nu slappar jag i soffan med en skål ostbågar o en jätte god persisk saft som jag hittade på Kista grossen. Där kan man faktiskt hitta vad som helst!!
Dagen började med att de planer vi hade för dagen ändrades totalt efter att vi ätit frukost. Jag  ringde syrran för att kolla läget o fick veta att Benjamin hade åkt till Vilunda badet i Upplands väsby. Så vi ringer syrrans man som ännu inte var framme o kommer överens om att vi ska möta upp de där. Det blev Izabels första babysim:) Vi har valt att inte gå på en babysimkurs men däremot bestämde vi idag att vi ska försöka åka ut till simhallen varanan vecka. Det var i alla fall kul att se min ängel i bassängen. Som vanligt (då hon älskar vatten) var hon lugn o hade kul med kusin Benjamin som hon också älskar!!
Efter badet åt vi god persisk mat som jag verkligen njöt av. Syrran hade gjort sin berömda aueberginegryts med saffrans ris o till d en fräsch sallad o persiska inlagda grönsaker. Det var verkligen gott!! Blir ju sugen på d nu när jag sitter här o blir mätt på ostbågar.
Men nu tillbaks till våra planer för dagen som var att inhandla ny bilbarnstol, gåstol o matstol o lite andra nödvändigheter till Izabel. Så efter mat o fika blev d en tur till Barkarby o lyckligtvis hittades allt vi önskade oss förutom matstol. 
När vi väl var hemma o tänkte bada Izabel såg jag att vi bara hade 6 blöjor kvar, så d var bara att klä på sig igen o bege sig till Ica. I sådana situationer e jag så glad över att jag bor granne med Ica. Och tro mig sådana situationer uppstår varje dag hos oss. För oss funkar d inte med att storhandla. Även om vi gör med lappar o allt så glömmer vi alltid ngt. 
Det har i alla fall varit en dag där jag inte hunnit vila ngt. Efter att vi badade Izabel satte jag igång med städning. Jag dammar varje dag o trots d e d massa damm överallt. Jag hade bara tänkt damma då städfirman kommer till oss i veckan men d slutade med att jag tog fram ångmoppen o nu skiner d överallt. Och efter en sån lång dag kände jag att jag faktiskt förtjänar lite ostbågar o god persisk dricka:)
Nu blir d snart sängen för mig, d e jag som ska upp i natt!! Helgen e ju slut o Ehsan ska jobba imon:(
Natti Natti!!

Lång dag!!

Kategori: Allmänt

 
Det har varit en lång dag o vi har hunnit med en massa. Vi var bjudna på studentfest o de vi var hos bor i hus o återigen gick hustankarna igång hos mig. Jag som precis hade lagt av med mina hemnetbesök o var nöjd med vår lägenhet o läget. Jag som hade kommit fram till att jag vill bo där d händer mkt o ha närhet till massa affärer, restauranger, cafeer, tunnelbana, bussar, pendeln. Och allt d där har vi idag, men nu e jag förvirrad igen. Ibland undrar till o med jag själv över vad jag vill. 
På studentfesten blev d för mkt folk för Izabel o hon var så nyfiken på allt o alla o vägrade därför dricka sin mjölk. Så vi åkte hem ganska tidigt från festen. Väl hemma hann vi vila ett tag innan vi bestämde oss för att ta en promenad runt Lötsjön. Vi messade några vänner som bor i närheten o frågade om de ville möta upp oss o blev istället inbjudna hos de. Det var första gången vi var hos de o väl hos de förstärktes min förvirring. Deras lägenhet var en fyra o större än våran trea o plötsligt tänkte jag att jag inte vill ha hus utan en större lägenhet. Men ni ska ba veta vad jag har gjort de senaste 2 timmarna....jo suttit på hemnet o kollat hus. Detta e inte lätt alltså. Och d blir inte lättare med Ehsan som e nöjd med att bo här o ha sommarhuset. 
Nog om min förvirring, hoppas att d har lagt sig när jag vaknar imon. 
 
Ni får se en bild på finaste studenten( Setna joon jag gör d med din tillåtelse). Och d känns som d var igår jag tog studenten o hon bara var 7-8 år gammal o undrade över när hon skulle ta studenten. Och nu har d gått 10-11 år o hon har tagit studenten o jag e mamma. Jag undrar hur våra liv ser ut om ytterligare 10 år?? Det e helt sjukt vad snabbt tiden går....den bara flyger iväg!! Och nu e jag så trött att jag inte orkar skriva mer. 
Natti Natti!!

Kan d ens vara möjligt??

Kategori: Allmänt

Är d möjligt att vara så trött som jag e?? Min lilla Izabel sover ju länge på morgnarna så jag sover ju tillräckligt o ska därför inte känna mig så trött. 
Det e nog dags för mig att börja med mina järndroppar. Har alltid haft järnbrist men struntat i järnrabletter o droppar. Men under graviditeten tog jag massor o jag kan nu säga att de verkligen hade effekt. För min extrema trötthet o seghet måste bero på att mina järnvärden har sjunkit rejält nu igen. Jag slutade med järndropparna direkt efter förlossningen då jag inte fick ta de på grund av amningen. Men nu borde jag börja med de igen o se om de påverkar min trötthet. Orkar inte vara så trött!!
Idag har d hänt ganska mkt, dagen började med att jag väcktes av min underbara ängel o efter frukosten som bestod av kladdkaka o kaffe (borde skämmas jag vet) gick jag ut o gick med vagnen. Känns så konstigt o skriva/säga med vagnen, men d känns ännu konstigare o säga med Izabel då hon inte kan gå:) Ja ja, jag gick med en sovande Izabel i vagnen. Därefter handlade jag lite till middagen då jag hade bjudit hem syrran o de på taco:)
Sen var d cykelauktion på gården o vi hade bestämt oss för att gå. Inte för att köpa en cykel utan för att lära känna våra grannar lite bättre. Men vi var så trötta så vi skippade d.
Efter att ha badat Izabel o när hon hade somnat bestämde vi oss för att kolla på film. Och jag hade ngn timma innan lovat o svurit på att äta massa frukt o grönsaker istället för massa onyttigt o onödigt. Men när d väl var dags var jag såååå himla sugen på popcorn så d var bara att poppa o proppa i oss. Och filmen såg vi inget av, båda hade somnat i soffan o vaknade av Izabels babyvakt.
Och nu ligger jag i sängen o funderar på varför d e så svårt att äta frukt ?? Jag tror att d för mig handlar om att d inte e lika enkelt att äta ett äpple, apelsin, Vattenelon. Medan d går mkt bättre med hallon, jordgubbar o blåbär. Man slipper ju skära, skala mm. I vilket fall som helst har jag bestämt mig för att äta nyttigt o måste ba se till att börja med det!! Nu måste jag visa vad jag går för o dessutom måste vi börja med bra matvanor när vi har en liten en hemma.
Natti natti!!

Sluta bry er!!

Kategori: Allmänt

Ibland eller kanske rättare sagt ofta förvånas jag över hur vissa människor har ork att bry sig så mkt om andras liv. Det är absolut inget fel på att bry sig om nänniskor man känner. Men det e stor skillnad på att bry sig o lägga sig i. Rubriken e till er som låtsas bry sig men indirekt lägger sig i o ger er själva rätten att ha massa åsikter om andra människors liv. Jag ogillar sådana människor starkt o klarar knappt av att vara i närheten av de. Men eftersom jag har valt att inte bry mig om hur andra människor är så struntar jag totalt i sådana människor. Men självfallet stöter jag på ngn enstaka då o då. Men tro mig när jag säger att jag tydligt visar att de kan spara sina så kallade råd för sina egna liv som många gånger e en kaos!! Det e ju just av kaosen i deras egna liv som de väljer att lägga sig i o ha så många åsikter om andras liv. Så till er som lägger sig i när ni egentligen inte bryr er säger jag bara sluta låtsas att ni bryr er o var ärliga med d ni tycker men på ett direkt sätt. Försök alltså inte att väva in d ni vill säga o på så vis låtsas att ni e goda o omtänksamma människor. Detta inlägg kan komma att bli en roman om jag fortsätter men d e jag för trött för nu. Ni som bryr er till den gräns att ni lägger er i o intränger er på andras privat liv säger jag bara: behandla andra som du själv vill bli behandlad. För öppnar ni munnen utan att tänka o säger vad som helst o hur som helst så kan ni också förvänta er ett o annat till svar!!
God natt från en trött Gitti!!

Ny favorit

Kategori: Allmänt

 
Så himla gott....

Izabel fick post igen !!

Kategori: Allmänt

 
Jag kan verkligen rekommendera Goboken. Izabel har fått massa böcker av kusin Benjamin som också prenumererade på Goboken från att han föddes. Så Izabel har massa böcker men jag tänkte att d vore kul att få hem lite egna böcker o lite annat. För man får inte bara böcker utan ibland skickas d små leksaker o som denna gång cd-skiva med vaggvisor o en snuttefilt. Nu har Izabel fått hem tredje paketet o de böckerna har hon redan fått av kusin Benjamin. lite tråkigt med samma, men jag får skylla mig själv, man har möjlighet att gå in o ändra/byta böcker innan de levereras. Vet inte om jag ska säga upp oss eller bara ändra leveransen till var åttonde vecka. Får se hur vi gör:) 

Motivation o ork!!

Kategori: Allmänt

Jobbigt när man har motivationen att göra ngt men ingen ork. Så har jag känt ett bra tag vad gäller skrivandet av min bok. Jag har hela tiden velat skriva men verklign inte haft ngn ork. Och jag vet o tänker säkert som många av er att vill man så kan man. Har man bara viljan så....men så e d faktiskt inte alla gånger. Inte för mig i alla fall. Är jag trött o orklös så tar d över viljan....då blir mitt val att sova!! Men igår när jag verkligen inte hade ngn ork o var psykiskt påfrestad efter en dag med min lilla ängel som vägrade dricka mjölk tittade motivationen fram. Men jag var ju helt slut o hade ingen ork kvar. Men d kändes som att jag på så sätt ville lugna ner mig själv. Jag tänkte snart e Ehsan hemma o då kan jag gå undan en stund o skriva. Ni förstår Izabel har fått smakportioner o gillade d så jag ökade mängden efter samtal med bvc o vips sa d o hon vill bara ha mat, gröt o frukt. Hon stänger bestämt munnen när vi vill ge henne flaskan. Men vi kämpar på o låter henne inte vinna. Men d var d som hade tagit kål på mig igår, jag mådde dåligt över att hon drack mindre mjölk o dessutom var det en sån dag då hon bara ville bli buren. När Ehsan väl var hemma så fick han ta hand om ängeln o jag tog hand om några sysslor. Tro mig sen  vi fick barn blir vi aldrig kvitt alla dessa sysslor. De finns där hela tiden. Men efter sysslorna låste jag in mig i badrummet (egen tid, hahaha) dusshade o fixade naglarna o plötsligt fick jag världens ork att skriva. Så stolt e jag över mig själv. Det blev däremot inte så mkt skrivande, men jag e nöjd med d lilla jag åstadkom igårkväll/ natt. Kanske fler jobbiga dagar ger mig mer ork....vem vet!! Att jag e uppe nu o har ork att skriva detta inlägg beror på att min ängel som annars inte vaknar på natten vaknade o drack ganska mkt. Så glädjen över att hon drack mer gav mig ork att trots tröttheten skriva detta. Så olika saker påverkar vad o hur mkt vi orkar. Det e väl tur det!! Nu ska jag sova o hoppas på ork att skriva min bok även imorgon:)

Kasta pengar i sjön!!

Kategori: Allmänt

 
Kasta pengar i sjön var exakt d jag gjorde förra veckan i tisdags. Jag hade sedan länge en tid hos hudläkaren på Akademikliniken. Jag har en pigmentfläck på ena axeln som jag vill få bort. Och innan jag gifte mig för snart 2 år sedan var jag hos en läkare (om d nu går o kalla han för d) på läkarhuset i Vällingby. Och när han skulle ta en odling så gjorde han ett djupt hål utan att ens förklara d för mig. Jag trodde ju att han bara skulle skrapa lite. I vilket fall som helst så har jag nu fått ett fult ärr också. Jag vill i alla fall inte ha kvar fläcken o var på konsultation hos hudläkaren på Akademikliniken o testade 2 olika lasernetoder o ska tillbaka om några veckor för att se hur dessa tagit. Sedan e d tänkt att påbörja behandlingen, som tydligen kan komma att kosta ganska mkt. Men tro mig d e d värt!!
Men om vi ska återgå till att kasta pengar i sjön så var d inte de 750 kr jag betalade för konsultationen hos hudläkaren. Utan jag har ju pratat/skrivit om att jag vill ha en förändring men att jag låtit mitt hår vila. Så när jag väl var på Akademikliniken fick jag ryck o förstorade läpparba med Juvederm smile. Och där kastade jag pengarna i sjön. För skillnadens syndes bara första o andra dagen o d var enbart för att d var svullet. Och dessutom var d där inget för mig, nu syns d ju knappt men jag gillade inte hur mina läppar hade blivit. Eller kanske var jag bara ovan. Men d kändes liksom konstigt att ha ngt i läpparna. Men som vanligt ångrar jag inget jag gör. Jag ville testa och efter flera avbokningar som berodde på rädsla fick jag ryck o gjorde d. Och nu vet jag att d inte e ngt för mig. Och absolut onödigt att kasta pengarna i sjön, för d var exakt d jag gjorde. Jag lägger upp en bild som e direkt efter (ni kan se missnöjet i min blick) o även bilder jag tog 4 dagar efter behandlingen o jag tror inte att ni kommer se ngn skillnad.

Skönhet e verkligen en färskvara!!

Kategori: Allmänt

För mig e d viktigt att ta hand om mig själv o min kropp. Vilket inkluderar en massa, från att äta gott (betyder inte alltid nyttig) till att se bra ut (innebär inte att andra ska tycka att jag ser bra ut). Jag älskar att ta hand om mig själv o avsätter gärna tid för d. Men som nybörjar mamma (den första månaden) hade jag varken tid eller ork till att fokusera på mig själv. Izabel var det som var i fokus till max o d hela tiden, dygnet runt. Då tänkte jag att d var ngt som skulle bli långvarigt, alltså inte fokuset på min ängel, för redan från den dagen hon föddes valde jag att fokusera på henne för evigt!! Det jag pratar om e att jag tänkte att jag hade förändrats o att d så skulle förbli. Jag skulle nog gå runt i säckiga hemmakläder, osminkad o slarvig i håret. Och missförstå mig inte, d e också OK så länge man trivs med det. Men inte om man heter Gitti. Innan brukade min familj skoja med mig om att jag till o med fixar till mig när jag ska till Ica o köpa mjölk. De brukade säga att d e ingen som bryr sig där ute. De trodde inte på mig när jag sa att jag enbart gör d för mig själv o ingen annan. Men nu e d upp till bevis. Jag e mammaledig o vissa dagar går jag inte ens hemifrån, men d första jag gör när jag vaknar varje morgon e att tvätta Izabels ansikte o händer, borsta hennes hår o ge henne mjölk o numera gröt:) Efter d sätts musik på o Izabel i babysittern o jag står o fixar mig. Så summan av kardemumman, jag gör d enbart för mig själv o mitt välmående. Det e sån jag e!! 
Men skönheten e en färskvara o jag märker nu att med åldern e d en massa annat än bara några siffror som förändras. Direkt efter graviditeten o fortfarande nu tappar jag massa hår o d har jag försökt åtgärda. Men det e inte alltid saker o ting funkar. Men jag har låtit håret vila o använder en bra inpackning från Macadmia som e super bra. Men de senaste 2 månaderna o främst de 2 sista veckorna har min hy förändrats totalt....d e kaos!! Har massa finnar o d e inte OK. Så d blir att jag byter från Decleor till Dermalogica. Använde Dermalogica för ett tag sen. Men bytte till Decleor när jag var på ansiktsbehandling på Selma spa o inte kunde säga nej när hudterapeuten försökte sälja in den. Jag e enligt Ehsan en köptorsk, jag skäms o säga nej. Jag e nöjd med Decleor men tänker att min hy kanske e i behov av en förändring. Så dags att återgå till Dermalogica o se vad som händer!!

Trött trött trött!!

Kategori: Allmänt

Jag klarar mig inte utan sömn....kan inte förstå mig på Ehsan o fler som han som klarar av att sova 2-3 timmar på natten o ändå orka jobba o fungera som vanligt. Jag funkar inte om jag inte får tillräckligt med sömn. Så klart har jag inte haft ngt val idag då Ehsan ryckte in o jobbade på cafeet tog jag hand om
Izabel själv. Eller nästan själv, jag promerade till syrran o hon o hennes man hjälpte till. Och jag sov så fort Izabel sov. Sen hade mamma gäster o Ehsan kom förbi efter att han stängt cafeet. Trodde verkligen inte han skulle orka, men jo d gjorde älsklingen. Och väl hemma tar vi hand om alla måsten o äntligen får lite tid att umgås alla 3. Men när Izabel somnade ville även jag d. Ehsan valde däremot att kolla på game of thrones....hur kan han ens orka efter en sömnlös natt o efter 9-timmars jobbande. Dessutom ska han upp tidigt även imon. Han får göra vad han vill....men för mug blir d sängen nu....för jag vill funka imon.
Natti Natti!!

Oro....ingen rolig känsla!!

Kategori: Allmänt

Om 2 dagar blir våran ängel 5 månader gammal o idag vaccinerades hon. vid 3-månaders vaccinet fick hon tack o lov inte feber. Idag sa BVC-sköterskan att risken för att ängeln skulle få feber var mkt större....vi hoppades dock på att hon inte skulle få feber....men smygandes kom den o ängeln har nu 38,5 i feber. Och mamma Gitti har redan hunnit tjafsa med en okunnig o ofrisk sjuksköterska på vårdguiden. Den kvinnan lär ju inte vara frisk. Jag berättade läget o frågade om 37,7 räknas som feber för en 5-månaders gammal bebis. Och om vi i så fall ska ge alvedon. En väldigt konkret fråga enligt mig. Men kvinnan på andra sidan luren var antingen väldift trög,, påverkad av ngt eller psykiskt ostabil. Hon frågade mig om Izabel var påverkad, exakt så ställde hon frågan o jag berättade att ängeln dricker mindre o sover mkt o jag förklarade att d sistnämnda inte avviker från d normala då Izabel älskar att sova. Kärringen (omoget o säga så men exakt så tycker jag om henne) säger att d där inte e allmäntillstånd....nehe säger jag o ber henne förklara men återigen e hon tyst i luren som i början av samtalet. Jag frågar om d e möjligt att prata med en annan sköterska o säger att jag som orolig mamma behöver tala med ngn som har hyfs o e trevlig o kunnig....den idioten säger då att jag får lägga på o ringa igen o säger: nu lägger jag på luren o klick har hon lagt på. Jag ringer upp o frågar om alla som tar emot samtal måste registrera/anteckna detta, vilket de tydligen måste göra. Så på måndag blir d att ringa o klaga. Jag har inte ork o tid för sånt men som orolig mamma förväntar jag mig att prata med en kunnig person. Den andra sköterskan var trevliig men väldigt osäker. Hon sa att jag inte skulle ge alvedon trots att Bvc har sagt att jag kan göra d. Plus att d finns alvedon för den åldern. Vi blev bara förvirrad o visste inte vad vi skulle göra. Men när febern var 38,2 fick ängeln en supp. O en till efter 5 timmar, nu ligger hon i sin säng iklädd en blöja. Hoppas att febern sjunker. Stackars Ehsan som ska jobba i cafeet imon behöver gå upp tidigt, men han har inte kunnat somna. Han la sig nyss O jag kommer inte att kunna sova en blund i natt. Ska kolla febern med jämna mellanrum o försöka ge henne mjölk. Jag önskar bara att jag kumde vara  mindre orolig. Ehsan e så stark i alla situationer o jag blir helt hysterisk o tror d värsta. Måste jobba mef min oro....d lär ju hända så mkt annat o för att klara av d måste jag vara starkare.
Det var verkligeb inte meningen att skriva så mkt men då jag e sjukt trött o håller på att somna så var hjälpte skrivandet till....för jag får inte somna. 
Nu ska jag ta tempen på hjärtat....hoppas hoppas att den hsr gått ner!!

Oro....ingen rolig känsla!!

Kategori: Allmänt

Om 2 dagar blir våran ängel 5 månader gammal o idag vaccinerades hon. vid 3-månaders vaccinet fick hon tack o lov inte feber. Idag sa BVC-sköterskan att risken för att ängeln skulle få feber var mkt större....vi hoppades dock på att hon inte skulle få feber....men smygandes kom den o ängeln har nu 38,5 i feber. Och mamma Gitti har redan hunnit tjafsa med en okunnig o ofrisk sjuksköterska på vårdguiden. Den kvinnan lär ju inte vara frisk. Jag berättade läget o frågade om 37,7 räknas som feber för en 5-månaders gammal bebis. Och om vi i så fall ska ge alvedon. En väldigt konkret fråga enligt mig. Men kvinnan på andra sidan luren var antingen väldift trög,, påverkad av ngt eller psykiskt ostabil. Hon frågade mig om Izabel var påverkad, exakt så ställde hon frågan o jag berättade att ängeln dricker mindre o sover mkt o jag förklarade att d sistnämnda inte avviker från d normala då Izabel älskar att sova. Kärringen (omoget o säga så men exakt så tycker jag om henne) säger att d där inte e allmäntillstånd....nehe säger jag o ber henne förklara men återigen e hon tyst i luren som i början av samtalet. Jag frågar om d e möjligt att prata med en annan sköterska o säger att jag som orolig mamma behöver tala med ngn som har hyfs o e trevlig o kunnig....den idioten säger då att jag får lägga på o ringa igen o säger: nu lägger jag på luren o klick har hon lagt på. Jag ringer upp o frågar om alla som tar emot samtal måste registrera/anteckna detta, vilket de tydligen måste göra. Så på måndag blir d att ringa o klaga. Jag har inte ork o tid för sånt men som orolig mamma förväntar jag mig att prata med en kunnig person. Den andra sköterskan var trevliig men väldigt osäker. Hon sa att jag inte skulle ge alvedon trots att Bvc har sagt att jag kan göra d. Plus att d finns alvedon för den åldern. Vi blev bara förvirrad o visste inte vad vi skulle göra. Men när febern var 38,2 fick ängeln en supp. O en till efter 5 timmar, nu ligger hon i sin säng iklädd en blöja. Hoppas att febern sjunker. Stackars Ehsan som ska jobba i cafeet imon behöver gå upp tidigt, men han har inte kunnat somna. Han la sig nyss O jag kommer inte att kunna sova en blund i natt. Ska kolla febern med jämna mellanrum o försöka ge henne mjölk. Jag önskar bara att jag kumde vara  mindre orolig. Ehsan e så stark i alla situationer o jag blir helt hysterisk o tror d värsta. Måste jobba mef min oro....d lär ju hända så mkt annat o för att klara av d måste jag vara starkare.
Det var verkligeb inte meningen att skriva så mkt men då jag e sjukt trött o håller på att somna så var hjälpte skrivandet till....för jag får inte somna. 
Nu ska jag ta tempen på hjärtat....hoppas hoppas att den hsr gått ner!!

Du gamla du fria!!

Kategori: Allmänt

Underbart väder denna dag....har njutit av det fina vädret o tagit d riktigt lugnt men ändå hunnit med så mkt. Jag verkligen uppskattar de dagar Ehsan e hemma från jobbet. Jag måste faktiskt ge en eloge till alla ensamstående föräldrar där ute. Ni e super grymma som orkar dag in o dag ut. Och visst många tänker säkert att vaddå d e ju bara kul....men hallå d kanske finns ngn enstaka som orkar hela tiden men varför inte vara ärliga, d e klart att man blir trött. Och d innebär inte att man inte älskar sitt barn. En av anledningarna till att jag slutade i mammagruppen var att alla sa att allt var mysigt o härligt. Och där stod jag som ett frågetecken....vaddå mysigt, jo visst mysigt när jag  tittar på min underbara dotter. Men första 1-2 månaderna e i övrigt inte så mysiga, i alla fall inte hela tiden. Jag ville vara med i mammagruppen för att utbyta erfarenheter o prata om d som också var jobbigt. Men jag insåg rätt snabbt att d inte skulle ske ngn erfarenhetsutbyte.  Dessutom var jag så olik de andra....nu skulle jag  kunna gå tillbaks till de o säga att allt e super mysigt, härligt o underbart....borde kanske göra d på riktigt. Nu kanske ngn/några tänker att de mammorna verkligen tyckte att allt var härligt o mysigt....men tro mig man märker när ngn bara låtsas för att de tror att d e så d ska kännas när man har fått barn. Jag e i allafall glad att jag upplevde mina sömnlösa nätter som jobbiga o att jag inte låtsades som att d var mysigt att inte kunna sova. För ärligt talat vem tycker att d e mysigt att inte kunna sova på flera nätter! Eller kanske e d jag som e konstig....eller ingen som e konstig?? Eftersom vi alla e olika så uttrycker vi våra känslor olika....d viktigaste e att alltid vara ärlig....utöver att ärlighet varar längst så mår man mkt bättre om man vågar vara ärlig!!

Gott med blåbär!!

Kategori: Allmänt

Mera mera mera!!

Kategori: Allmänt

Då blev d massa gott idag igen då. Idag fyllde mamma år o så klart firades d med tårta o persiska bakelser. Och syrrans man bakade sin berömda pizza som mamma älskar o inte kunde jag låta bli att äta. Det har blivit lite balkonhäng med sötaste systerssonen Benjamin o nu sitter jag i soffan o äter massa frukt....så skönt att mannen e ledig imon o har tagit semester på fredag!! Så härligt!! Nu blir d en film o sen sängen ( förhoppningsvis håller jag med till frukt under filmen).

Saknad!!

Kategori: Allmänt

Idag hade jag lite ärenden o var tvungen att vara ifrån min älskade, underbara Izabel. Och visst kan jag nu säga att jag förstår Ehsan som saknar henne varje dag när han e på jobbet!!
Jag ville bara hem o krama om henne!!
Tiden hemma md Izabel bara flyger iväg. Om 5 dagar e hon 5 månader gammal o allt har gått så fort. Förutom den första månaden som inte alls var lika mysig o kändes ibland som ett helt år. 
Känner att d e dags att bestämma mig för hur länge jag vill vara hemma med Izabel!! Och nu somnar jag, så bäst att sluta skriva!!
Men visst kan d ibland vara bra att känna saknad. Att sakna ngn e jobbigt, men saknad för med sig så mkt....

Varför varför varför????

Kategori: Allmänt

Varför äta så mkt?? Det e frågan jag ställt mig själv flera gånger idag. Ett tag (typ en vecka) hade jag slutat äta chips, ostbågar, godis, persiska kakor o choklad. Fast jag ska inte ljuga, 1-2 chokladbitar åt jag om dagen även under den veckan. Jag åt vanlig mat men mindre portioner. Men jag märkte ändå skillnad på vågen. Men de senaste dagarna o speciellt idag har jag proppat i mig för mkt....så mkt att jag känner mig äcklad!! Jag har verkligen ingen disciplin....OK att älska att äta men ngn måtta får d lov o vara!! Hade lite dåligt samvete när Ehsan kom hem o skulle äta....så jag åt bara en avokado o körde lite crosstrainer. Men efter duschen kunde jag inte hålla min blick borta från Estrellas nya chips. Och eftersom d e 40% mindre fett övertygade jag mig själv att d e OK att äta lite grand. Och vet ni vad, om vi nu ska återgå till veckan då jag skippade allt d goda, så berodde d på att jag hade slängt allt sånt o höll mig för att köpa när jag var o handlade. Att vi plötsligt har massa sånt hemma beror på att vi haft gäster. Så allt e gästernas fel....hade de ätit mkt (eller om vi handlar mindre) hade d inte funnits ngt kvar. Men nu blir d skärpning....får avstå allt sånt under vardagar o unna mig på helger! Efter en massa vatten blir d sängen nu!! Imon har jag lite att göra o har lyckats fixa barnvakt jag litar på (syrrans man). Synd att jag inte lyckades fixa barnvakt till eftermiddagen. Hade gärna velat vara med på blodomloppet o passat på o träffat kollegorna. Men men....ingen barnvakt o en man som inte kan flexa, så ingen blodomlopp!!

Livet e underbart!!

Kategori: Allmänt

Det är viktigt att uppskatta livets små o stora ting. Det finns många som e missnöjda med sina liv trots att de har d riktigt bra. Blir riktigt irriterad måste jag säga !!
Jag var nog lite så innan Izabel föddes också, d finns ju alltid ngt man kan vara missnöjd med/över(tänkte jag då). Men sedan min älskade dotter kom till världen har jag fått en annan syn på livet. Jag e mkt lyckligare o blir glad över små saker o viktigast av allt så uppskattar jag allt så oerhört mkt. Det finns så mkt viktigare saker här i livet att bekymmra sig för....så varför vara missnöjd över små ting. Var glad o njut av livets goda!! 
Härligt att känna lycka varje dag!! Lev ditt liv så som du vill o inte som andra vill att du ska leva. Och viktigast av allt: jämför aldrig dig själv o ditt liv med ngn eller ngt annat!!
 
Nu blir d en stor kopp te med god choklad till....bra avslut på en bra dag med massa grill o gott!! OBS! De söndergrillade"kabab chenje" e till mig o syrran som inte kan äta kött om d inte e mkt välgrillad. Dessutom har jag nyligen börjat äta kött....innan åt jag bara köttfärs i små mängder....men nu e jag besatt av kabab chenje med saffransris o "sabzi khordan" olika örter o "torshi" inlagda grönsaker. Blir nästan hungrig igen....tur att d finns mer i kylen:)

Helt slut!!

Kategori: Allmänt

Jag e helt slut....har precis tvättat av sminket, bortstat tänderna o målat om naglarna. När de e torkade så e jag också klar med detta inlägg, då blir d sängen direkt. Jag förtjänar en god sömn så pappa Ehsan får ge Izabel mjölk i natt.
Det har vart full rulle hela dagen!! Från att ha handlat på Kista grossen o tjafsat med en mkt otrevlig kassabiträde till att åka till Haninge o hälsa på Ehsans kompanjon Anand på vår cafe (Poseidons hjärta). Det blev lite shopping i Haninge Centrum också....Izabel fick vara på cafeet med pappa. Sen körde vi ut till Tungelsta så att Izabel kunde hälsa på farmor o farfar o sina 3 farbröder. När vi väl var hemma runt 22:30 fick jah världens ryck o var bara tvungen att städa lägenheten. Tog ett bea tag att plocka undan alla saker, sortera tvätt, damma o moppa golvet. Dammsugningen får Ehsan ta hand om imorgon. Jag verkligen avskyr att dammsuga. 
Imon blir d grillning, antingen åker vi ut till sommsrstället eller så grillar vi på balkongen. Jag o syrran har svårt med utedass o hon e gravid o i behov av toa ganska så ofts....så d lutar mer åt att d blir på balkongen.
jaja....nu e naglarna torra o jag skriver typ i sömnen....så dags att säga god natr!!