gittis.blogg.se

Välkommen till en liten del av Gittis stora värld!!

10-månaderskontroll

Kategori: Allmänt

 
 
Non barbari bakad av syrrans duktiga svägerska. Väldigt gott:)
Izabel och Anisa leker för fullt:)
 
Och nu dags för lite frukt och en film:)
 
Igår var vi på Bvc då Izabel hade 10-månaderskontroll inbokad. Efter det hände det massa oväntade saker som vi fick ta hand om. Så att åka till Kista mässan o vara med på möjligheternas dag fick jag stryka från listan. Istället blev det en tur till cafeet, men innan det hann jag gå till frissan o fixa det jag inte var nöjd med. Dock är jag inte helt nöjd men det får duga så länge. 
 
Allt gick bra på 10-månaderskontrollen och läkaren sa att Izabel kan och gör saker barn ska göra vid 18-månadersålder och att det därmed kan vara så att hon utvecklas senare i andra saker som att börja gå. Dock tror jag inte att det behöver vara så:) vi får väl se, har inte bråttom:) 
 
 

Gör om, gör rätt!!

Kategori: Allmänt

 
Det är vad frisören behöver göra....göra om!! Göra rätt vet jag inte om det går, finns nog ingen rätt i detta yrke. Är ganska svårt att få det kunden önskar sig. Skulle nog inte klara av att jobba som frisör. Däremot är jag inte en jobbig kund som tjafsar utan nu är jag här igen för att jag inte blev nöjd igår. Slingorna var perfekta men jag vill inte vara guldig i håret och det är det som förhoppningsvis ska rättas till idag. Vi bokade in dagens tid redan igårkväll. Och nu hoppas jag att jag blir nöjd. 

Dags för förändring!!

Kategori: Allmänt

Hos frissan och väldigt uttråkad....orkar inte sitta här med folieslingorna.... Är så trött och vill bara hem och mysa med min lilla prinsessa. Nu hoppas jag att jag blir fin o nöjd. Apropå spontanitet, så blev det även med dagens frisörbesök. Fick för mig att jag skulle bli ljusare, även om vi går mot mörkare tider så känner jag för att ljusa upp håret. Tack och lov fick jag tid samma dag. Dock efter stängning, han har förståelse denna duktiga frisör. Jag har velat gå till ngn annan, dels för att testa men också för att komma bort från Sumpan, men har nu insett att det inte är möjligt att få ihop mina tider. Vill gärna gå till Galia som verkar duktig men vi får ju aldrig till en tid. Men vi får ge det ett till försök:)
Snart dags att tvätta ur håret....adjö så länge!!

Spontanitet!!

Kategori: Allmänt

Bilder på nonkhamei(persisk bakelse) som min systers dultiga svägerska bakat. Hon är så duktig och dessa var väldigt goda:)
 
 
Livet blir så mkt enklare när man är spontan. Det ät ngt jag har kommit fram till under de senaste månaderna. Visst är det bra att planera men oftast blir de oplanerade sakerna mkt roligare och bättre. Det kan vara små och stora händelser i livet som man planerar för och i slutändan blir det inte alls som den tänkta planen. Och troligtvis och det enligt min nya åsikt skulle det ha blivit mkt bättre om det inte låg så mkt arbete o planering bakom grejen. Men men, det här med spontanitet är min nya grej liksom, dock i vissa avseenden. Önskar att jag kunde släppa loss lite mer och vara spontan kring lite större och viktigare händelser här i livet också. Men jag är nöjd med min spontanitet vad gäller mindre viktiga beslut och små vardaliga händelser. Jag jobbar på att vara lite mer spontan och enkel vad gäller stora ting. Så det är en bra början i allafall.
 
Om dagen som var då, helt spontant träffade jag min underbara kollega Elisabeth som kom och hälsade på mig och Izabel som var tvugna att tillbringa dagen hemma på grund av leverans. Elisabeth hade messat mig och jag ringde henne 11:30 när jag precis vaknat. Vi hade nämligen en avvikande natt igår, Izabel vaknade runt 03:30 och grät och jag gav henne nappen o snuttefilten som brukar duga. Men det funkade inte. Snälla maken går upp o märker då att lilla ängeln hade gjort nr2. Så det var bara att gå upp o byta blöja. Sen var ängeln pigg o glad och att sova ingick inte i hennes plan. Dock fick hon ligga mellan oss o vår plan var bara att sova. Så Izabel fick ge sig, men det tog ett bra tag, hon höll på och hade sig med mitt hår och näsa. Och sparkar i magen fick jag massor av i natt. Så resultatet blev att pappsen försov sig och därmed välling för Izabel vid 08:30. Och sen var hon pigg. Men samma sak igen, hon låg bredvid mig och lekte och jag försökte sova samtidigt som jag kände mig som en dålig mamma. Men jag behöver sömn, mkt sömn för att kunna vara en bra mamma. Och min dotter är så förstående och somnade efter en stund. Och 11:30 väcktes jag av min ängel och såg då Elisabeths sms och ringde upp och tyckte att vi inte skulle vänta med att ses. Så hon kom över och vi käkade lunch ihop och sen ut på en promenad. Tur nog kom leveransen vid 14:00-tiden. En hel dag hemma funkar varken för mig eller Izabel. Så vår spontana dag var mkt trevlig. Nu får vi sova och hoppas på att morgondagen erbjuder ngt trevligt.
 
Natti Natti!!
 

TGIF!!

Kategori: Allmänt

Idag blev det ingen utgång för min ängel, vilket hon är van vid. Hon älskar sin vagn o njuter till max när vi är ute på våra promenader. Dessutom gillar hon numera att shoppa med mamma:)
När hon var yngre ville hon inte att vagnen stod stilla men nu drar hon i kläderna och rör allt i affärena. Så lite shopping blir d till o med. 
Tillbaks till varför vi tillbringade dagen hemma då, jo det är så att min ängels 1-årspresent beställdes från USA och skulle levereras idag. Och idiotiskt nog skulle den komma mellan 08:00-17:00. Har aldrig varit med om det, har fått ta emot flera leveranser under min föräldrarledighet, och då har jag tyckt att 10:00-12:00 varit orimlig, men detta var inte alls OK!! Och vi var hemma och väntade, tror ni det kom ngn leverans, icke sa nicke. Så den ska tydligen komma på måndag. Får vara hemma mellan 08:00-17:00 på måndag igen.
 
Det blev ingen utgång för min ängel, däremot gick jag ut ock käkade middag o drinkade med 2 gamla kollegor/vänner. Det var som vanligt trevligt att träffa dessa underbara tjejer:)
Väl hemma pussade jag på min sockervadd ( kallar min ängel för lite olika saker). Och nu blir d sängen, har en tid att passa imorgon. Ska nämligen testa ipl-cellox 10 på ansiktet o se om jag kan förbättra min finniga hy:) dock fick jag lite andra tips ikväll så får se vad som händer. Kan nog inte avboka morgondagens tid, är försent för d. Nu dags för sömn, natti natti!!
Blir nästan hungrig igen!!
Väl hemma hos min prinsessa<3<3

Princess!!

Kategori: Allmänt

 
Idag väcktes jag av min lilla ängel. Hon kunde inte riktigt acceptera att mamma ville sova lite längre. Utan väldigt bestämd vaknade hon vid 08:50 o hade då väldigt kul med mitt hår och ansikte. Hon drog mig i håret, rev mig i ansiktet o till slut skallade hon mig på näsan. Tur att jag inte opererat näsan:) har ju velat eller rättare sagt snackat om att göra det, har väl gjort d från och till under flera år. Men jag vågar inte riktigt göra d, är rädd för att resultatet inte ska bli så bra. Och dessutom tycker jag inte att min näsa är så farlig:) har faktiskt inte bara snackat om operation, har också varit på 2 konsultationer på Akademikliniken och på Astoriakliniken. Och varken jag eller andra har kunnat se ngn större förändring på de bilder jag fått på konsultationerna. Jaja, nu var tanken inte att jag skulle skriva om detta. Men just idag kände jag att det var skönt att inte ha en opererad näsa. Izabel skallde mig riktigt ordentligt.... Det var bara att vakna upp o mysa med gullungen<3<3
Senare träffade jag och Izabel min kära kollega Eliza som också e hemma med sin söta Liam. vi fikade på nyöppnade konditoriet Princess som ligger på Sturegatan i Sumpan. En jätte mysig cafe som är väldigt barnanoassad ( dock inte när det kommer till skötbord ). Det var kul att träffa Eliza trots att vi inte lycksdes slutföra våra diskussioner, så klart blev vi avbrutna gång på gång:) men även det var kul. Så nu längtar vi till nästa träff. Nu blir d en kopp te och resten av en film vi började se i helgen. Får se om vi hinner se kart den ikväll.
 
 

Heja Sverige!!

Kategori: Allmänt

 
 
 
Min ängel....nu ligger hon o sover o det blir fotboll för mamsen o pappsen!!
Jag har varit duktig o fixat granatäpplen som vi ska mumsa i oss nu....nyttigt o gott!

Leonels 1-årskalas!!

Kategori: Allmänt

Kroppssmycke från glitter....love it
Väl hemma....dags att byta om till till sköna kläder:)
Izabel vägrade att ha skor på sig....söta klänningen (Izabels)e från zara, älskar deras kläder:)
Mina älsklingar<3<3
Izabel river hela stället:)
Bild på Leonels fina tårta, dock ingen bild på söta Leonel då jag inte frågat om d e OK att lägga ut bilder. Tårtan är från Mari Milo i Södertälje. Hon e riktigt grym på att göra figurtårtor. Det är där jag har tänkt beställa Izabels tårta till 1-årsdagen:) ville gärna passa på att smaka på tårtan för att se om smaken är lika bra som utseendet. Hade ju chansen nu men Izabel var för trött så det var bara att åka hem efter att ha sjungit för söta födelsedahsbarnet.
Nu blir d en film för mamsen o pappsen!!

Finaste människorna<3<3

Kategori: Allmänt

 
Jag har de bästa människorna i mitt liv och det är jag otroligt tacksam för. Idag hade jag min kära vän Carolina på besök o min älskade syrra hade lagat ghormesabzi som Carro älskar. Jag är inte så duktig på att laga den rätten så min underbara syster lagade. 
Det var som vanligt roligt att träffa min kära kompis som jag upplevt väldigt mkt med. Vi har varit med om så mycket tillsammans o d gör vår vänskap till en evig vänskap. 
Jag kan skriva en roman om hur vår vänskap började i Lund, om allt d roliga, sjuka, sorgliga, galna sakerna vi upplevt tillsammans. Men d hör inte till bloggen, d e minnen för livet som vi bevarar för oss själva. Det viktigaste är att jag älskar denna underbara tjej till max och är så himla tacksam över att jag har en sådan ambitiös vän. Du är för underbar Carro<3<3
Nu ska jag faktiskt ta en liten bit till av Milojan(chilensk tårta) du bakade. Den e himmelsk god!!

Shopping shopping....

Kategori: Allmänt

En tur till Kista o jag fick mina persiska kakor:)
Izabel på besök hos moster Kathy:) hon lyckades väcka kusin Sam ett antal gånger då hon har fått för sig att skrika väldigt högt när storkusin Benjamin inte vill komma till henne:)
Izabel när hon själv klär av sig, för några dagar sedan tog hon av båda armarna o sedan dess har hon lyckats med d ett antal gånger. Hon gillar kläder o vill därför byta ofta:) igår nöjde hon sig med ena armen:)
 
 
I helgen trodde jag att jag inte längre klarade av att shoppa. Men idag kom jag på att jag inte kan shoppa med Izabel, för då blir d massa saker till henne o inget till mig. Idag blev d en hel del shopping på stan. Jag o syrran åkte till stan (utan några barn). Sen blev d en tur till Kista galleria. Då en trött Gitti bara var tvungen att köpa persiska kakor efter att ha sett bilder på persiska kakor på facebook. Även syrran vart sugen på kakor o allt annat som vi såg bilder på.  Nu är vi båda dessutom mycket sugna på att åka till Iran. Får fixa Izabels persiska id-handlingar för snart bär d nog av mot Iran, eller Iranien som min härliga systerson Benjamin säger. 
Jag har faktiskt inte haft ngn längtan men sen Izabel föddes har jag funderat på att åka till Iran ganska ofta. Vill så klart att hon ska se Iran o lära känna den persiska kulturen på plats i Iran. 
I vilket fall som helst var d värt att åka till Kista o köpa kakor även om d inte går att jämföra de med det som finns i Iran. Man får helt enkelt nöja sig med d som finns.
 
Bjuder på lite bilder från igår o idag:) igår var jag en duktig fru som hade maten klar när maken kom hem från jobbet, d händer inte ofta kan jag säga. Maken var i allafall mkt nöjd över valet, d blev pasta med skink/champinjonsås!! Jätteeee gott!!

Farsdag

Kategori: Allmänt

Söndagsmys hela dagen....morgonen började med att jag o Izabel gjorde hjärtformade mackor och en målning till pappa. Sen låg vi o segade o drog oss i sängen. Plötsligt var klockan runt 16:00 o vi kom på att vi skulle iväg för att handla present till ett kalas vi är bjudna på nästa
vecka. Så iväg till Kista galleria o där blev d bara shopping till Izabel. Ingen present, hittade inget som föll mig i smaken. Efter en stund träffade vi kompisar som nyligen fått en bebis. Vi käkade tillsammans o åkte sen hem till oss där lilla ängeln hade fått fnatt:) Izabel var sig inte lik, jo, busigheten i all ära men d gick över gränsen när hon inte somnade. Ehsan försökte natta henne utan att lyckas. Till slut, efter många försök somnade hon. Intr var d OK, men hon somnade 22:30 till slut. Det har aldrig hänt tidigare, o det berodde inte på gästerna för d e hon van vid. Däremot var hon väldigt förtjust i David, pappan i familjen, och ville hela tiden gå till honom. Tack o lov somnade hon, och jag känner bara stackars de som har barn som håller på så här varje kväll/natt. Älskar våra rutiner o hoppas d fortsätter så. Vill inte vara med om en busig Izabel efter 21:00:)
 

Surprise partyyyy!!

Kategori: Allmänt

 
Ikväll firade vi älskade Liza som fyllt 30, dock ser hon fortfarande ut som 20:)
En trevlig överaskningsfest anordnad av Lizad fina systrar. Nu blir d sängen!! Natti Natti

God morgon!!

Kategori: Allmänt

 
Denna godbit får jag äran att väcka varje morgon, visst händer d att hon väcker oss men oftast är d vi som kommer med vällingen vid 07:00-tiden o ibland dricker hon utan att vakna o ibland vaknar hon mitt i drickandet:) 
Hur som helst ligger hon efter vällingen kvar i vår säng när pappa begett sig iväg till jobbet. Det är så underbart att ligga o mysa med min cafelatte ( moster tycker Izabel doftar som cafelatte) min ängel har en speciell doft, den e himmelsk....doftar lite nougat tycker jag men moster tycker hon doftar cafelatte:)
Hur som helst blir d inte ngn sovmorgon och  morgonmys denna morgon. Har 2 möten inbokade idag varav ena är väldigt avgörande. Så jag måste upp o fixa o dona. Men nu har min ängel somnat, här går d snabbt förstår ni, sömntuta nr 1....får flytta henne till hennes säng o fixa mig i lugn o ro:)

Veckan som gått!!

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
En ny tisdag, ser nu att sista inlägget skrevs förra tisdagen. Jag har haft fullt upp. Men nu ikväll känner jag att jag har tid att avsätta för bloggen. Visst har jag haft stunder av vila men jag har då hellre utnyttjat tiden till roligare grejer. Det känns ärligt talat som att jag bara skriver då jag har tråkigt. Just nu har jag ganska tråkigt. Men d är faktiskt också skönt numera, alltså att ha tråkigt känns inte längre tråkigt:) förvirrande som vanligt!! Jaja, i vilket fall som helst är bloggen inte mitt liv och jag delar så klart inte med mig av allt, om ni nu ens bryr er....hahaha!! 
Det har som sagt hänt en massa den senaste veckan o viktigast o roligast av allt är att min lilla prinsessa sa mamma till mig. Jag blev galen av lycka kan jag bara säga, jag åt nästan upp henne:)  Lycka....vad är det undrar många, tro mig det var ren lycka för mig!! 
Delar mig med lite bilder från veckan som gått, från onyttigt till nyttigt. Från himmelskt god hembakad pizza till nyttig grekisk sallad.