gittis.blogg.se

Välkommen till en liten del av Gittis stora värld!!

Min dag!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort massor!! Gick upp ganska tidigt o tog en promenad med vagnen. Sen handlade jag en massa onyttigt. Älskade systersonen Benjamin kom över o ville baka, så ännu mera onyttigheter. Och sen kom syrrans man förbi o tipdade om mjukglassen man kan göra själv. Han gjorde mig o gravida syrran så sugen att han fick gå o handla. Och inte nog med d, så blev jag plötsligt sugen på "halva" persisk sötsak. Så mamma som också var på besök fick fixa d åt mig. Så hela dagen har jag gått runt o ätit en massa. Utöver lunchen som bestod av lax  har allt jag stoppat i mig vart otroligt onyttigt, dock mkt gott. 
Mannen skulle resa till Istanbul med jobbet denna helg. Men d blev inte av....så han fick gå på casinot o ha en utekväll med sina kompisar. Men bara för att jag var ute igår, annars hade han inte kunnat göra d!!
Han e väl hemma snart!!
Jag e super trött o mätt, ligger redan i sängen o kommer slockna så fort jag lägger ifrån mig mobilen. Känner att jag måste ut o springa imon efter allt jag ätit idag. Men imon blir d ut o handla till söndagens grillning. Men e d helg så e d helg. Man lever en gång o ska få njuta....o jag njuter av att äta:)

AW med bästa kollegorna!!

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem från AW med bästa kollegorna. Trots en ganska jobbig dag så orkade jag ta mig ut, vilket jag verkligen uppskattar nu. Blev ganska sen eftersom mannen min bryr sig så mkt om sina fiskar åkte han till Bromma zoo efter jobbet o fixa med en grej. Så när han var hemma hade jag ingen lust att gå längre. jag var bara sur. Men till slut kände jag att jag verkligen ville gå o när han fick skuldkänslor o dåligt samvete så åkte jag ändå:)
Eftersom jag var sen tänkte jag ta taxi, vilket slutade med att jag ändå satt i taxin i typ 10 min o försökte betala. Det var kommunikationsfel o d funkade inte att betala med kort. Tur nog sprang kollegan Frida ut o räddade mig med kontanter. 
Det var super mysigt att träffa kollegorna o jag hoppas göra om d snart. 
 
När jag väl var hemma hade jag saknat min ängel så mkt att jag stod vid hennes säng i 10 min o bara beundrade henne. Jag älskar min Izabel mer än ngt annat. 
 
 

Största önskan!!

Kategori: Allmänt

Just nu e min största önskan att bli serverad en riktig lyxfrukost. Inget annat skulle göra mig så lycklig....o tänk att jag väljer en tidig frukost före sömn....Izabel har ätit o sover nu o i vanliga fall lägger jag mig direkt för att inte missa en sekund av en skön sömn. Men just denna morgon tänker jag på alla gånger då jag ätit en ordentlig frukost. Tänk hembakade scones....eller none sangak (persisk stenugnsbakad bröd) med fetaost o tomater o valnötter....o massa massa annat. Men jag får bara nöja mig med bilderna. För jag orkar verkligen inte gå upp ur sängen....o dessutom finns här ingen riktig god Sangak:( blir en sen o enkel frukost idag med!!

Dagen som var!!

Kategori: Allmänt

Idag erbjöd dagen en gnällig liten Izabel som ville bli buren hela dagen. Och babybjörnen (börselen) duger inte för Izabel. Hon vill ha ansiktet över min axel....så att hon kan observera o analysera allt. När jag inte orkade mer så blev d vagnen o ut o gå hem till mormor. Izabel e ju nu 4 månader o 20 dagar gammal o vi har börjat med smakportioner. Hon har hittils fått allt som går att köpa på burk. Och hon älskar att äta o äter så himla gulligt:) Idag fick hon ngt nytt, nämligen mild havregröt o först trodde vi att hon inte gillade d men efter en stund förstod vi att gnället berodde på att hon ville ha mer o mer o mer. Hon nöjde sig inte med d vi gav henne men tyvärr kunde vi inte ge mer eftersom hon bara ska äta 1/2 dl. Det jag ville säga med detta inlägg i korthet var egentligen att ett barn innebär ett stort ansvar. Och att vara föräldrarledig e som ett heltidsjobb om inte mer. Dock ett roligt jobb som man aldrig tröttnar på. För d räcker med ett leende för att man ska glömma bort tröttheten. Nu hoppas jag på en lugn dag imorgon....för vissa dagar e Izabel jätte lugn o vi bara leker o plötslig e pappa hemma. Men imon vill jag hå på AW med kollegor o hoppas på att jag inte e helt slut när Ehsan kommer hem. Nu e vi klara med alla sysslor o Izabel sover. Hon somnade faktiskt under duschen men vaknade så fort vi skulle sätta på henne kläder. Nu blir d att äta lite gott!!

God morgon världen!!

Kategori: Allmänt

Får se vad denna dag har att erbjuda!!

God morgon världen!!

Kategori: Allmänt

Får se vad denna dag har att erbjuda!!

Fint väder!!

Kategori: Allmänt

Har njutit av det fina vädret idag. Dagen började med att Izabel väckte mig. Hon e så otroligt söt när hon ligger där i sin säng o "pratar" för sig själv tills jag vaknar. Jag har verkligen tur som har fått denna ängel. Hon vet hur mkt mamma älskar att sova så hon sover länge hon med.
Efter en liten frukost blev d en tur till Lötsjön med barnvagnen. Izabel älskar att vara ute så länge vagnen rullar. Så fort jag stannar till börjar hon gnälla o gråta. Så min dröm
om att shoppa på dagtid då d inte e så mkt folk i affärerna har gått upp i rök. Izabel vill inte shoppa!!
Senare på eftermiddagen hämtade vi finaste systersonen Benjamin på dagis. Och han fick hjälpa till o köra Izabels vagn:)
Sen blev d att gå hem o färga utväxten. Har varit så förvirrad vad gäller mitt hår. Vill verkligen ha en förändring. Sist jag slingade håret i mars så tappade jag så otroligt mkt hår så jag tänkte att jag skulle låta håret vila. Men de senaste veckorna har jag velat göra allt möjligt med håret. Från hårförlängning till att bli riktigt riktigt ljus. Men tur nog har jag i slutändan ångrat mig då jag mkt väl vet om att allt d där sliter på håret. Och just nu e d inte bästa läget att utsätta mitt hår för slitage. Hade hört att man tappar mkt hår efter graviditeten men trodde aldrig att man kunde tappa så mkt. Så ikväll färgade jag bara utväxten. Vi får se om jag kanske gör ngt helt annat. För som sagt så vill jag ha en förändring.
 
 

Besök av fina Leila!!

Kategori: Allmänt

Äntligen kom tant Leila på besök....skyll dig själv Leila d va du själv som kallade dig för tant:)
Fina Leila som opererat foten tog sig till oss med kryckor. Jag o Izabel uppskattade besöket o längtar till nästa gång. Fina presenter hade hon med sig också. 
Det har vart en lugn mysig dag....nu blir d sängen. 

Mors dag!!

Kategori: Allmänt

Min man frågade mig hur d känns att vara mamma just idag på mors dag....o jag flinade bara!! Jag har varit mamma sen den dagen jag fick veta att jag bar på lilla älsklingen. Redan då när hon inte ens var född, när jag inte visste om d var en hon/han väcktes massor av blandade känslor....Kärlek!! Kärleken till lillen i magen växte dag för dag o uppnådde max när jag för första gången fick träffa min skatt, glädjen i mitt liv. Sedan den dagen vet jag att den kärlek man känner för sitt/sina barn e ngt oförklarligt o ngt man ansolut inte kan vara utan om man en gång erfarit det. Så nu till min första mors dag firande som började med att Izabel med hjälp av sin underbara pappa väckte mig med sitt leende o min favorit choklad på sängen. Min åsikt e att alla dessa dagar e av kommersiell syfte men ärligt talat d struntar jag i totalt. Visst kan d vara så i dagens samhälle men d finns en historia bakom. Dessutom älskar jag presenter så jag tänker inte sitta o snacka om att jag e mor varje dag o bla bla bla....för då kanske jag blir utan present:)
oavsett syfte så e d fint att d finns dagar som både mor o far uppskattas lite mer. För d e vi o de värda. Så tack Izabel o pappa för mina fina solglasögon<3<3

Bon appetit

Kategori: Allmänt

Ny favorit!!

Kategori: Allmänt

Riktigt god!!

Fullspäckad dag!!

Kategori: Allmänt

Efter en sen frukost o en härlig o rolig dusch med Izabel åkte vi iväg till Bromma Zoo för att köpa filter till alvariet. Sedan kolla vi runt efter en present till Ante (syrrans man som fyller 42). Efter d in på systemet där d var fullt med folk....ibland undrar jag hur mkt folk dricker. Alltså d var verkligen fullt, men d e ju lördag o så har d ju vart löning så d kanske inte e så konstigt. Efter systemet var jag bara tvungen att åka till Ica maxi eftersom min bästa vän Hanni berättade att OLW har tagit in chips som de hade för många många år sedan. Ni kan ju bara tänka er hur d kändes för mig igårkväll när hon satt o åt chipsen o berättade hur goda de var. Ni som känner mig vet hur galen jag e i chips o choklad. Klockan var över 22:00 o Ica maxi hade stängt. Men tro mig hela natten längtade jag efter chipsen. Otur som jag har var just den smaken hon tipsat om helt slut, d förklarar ju att de e goda. Men jag hittade en annan sort som nu e tillbaka. Men den var inte god....enlig tjejen på Ica maxi får de in den andra smaken imorgon:)
Tur nog köpte jag en helt ny smak från Estrella o den var riktigt god. Nog om chips nu, e verkligen hungrig nu men tänker inte äta ngt. Idag har jag verkligen proppat i mig massa onyttigt. 
Efter maxi hade vi några andra ärenden innan vi åkte hem till syrran o njöt av den goda hemlagade maten. För mig finns d inget godare än persisk mat. Den goda råg o persiljesoppan  o den goda dill o bondböneriset med kyckling....mmmm, d bara vattnas i munnen. Riktigt gott var d!! Efter d vart d tårta o massa annat gott. Så oavsett hur hungrig jag än må vara så får jag inte äta ngt nu. kanske en avokado....eller sängen direkt!!
 

Persisk mat e nog d godaste som finns!!

Kategori: Allmänt

Kaos!!

Kategori: Allmänt

Denna morgon började med att jag nockades i ansiktet av lilla Izabel som ville väcka mamma som hade lite sovmorgon o sedan nockades jag ännu en gång när jag läste aftonbladet. Det e ju kaos, vad händer med den en gång trygga Sverige?? Åkersberga nu?? Hur länge ska detta pågå?? vad orsaken än må vara så måste detta få ett slut! Jag vill inte tycka o säga en massa om mina åsikter kring det som händer men jag önskar bara att  alla tar sitt ansvar! Att föräldrarna tar sitt ansvar som föräldrer!! 
Jag oroar mig för Izabel som helt ofrivilligt kommer att påverkas av detta!! Hon e född i Sverige o kommer att växa upp här men man ser  att hon inte e svensk!! Jag hoppas att vi kan vara bra föräldrar o lära henne att d viktigaste e att vara den man är, bara vara JAG!! Man behöver varken vara svensk, iranier elle ngt annat! Det räcker gott o väl med att vara Izabel. 
För mig som kom till Sverige som 9-åring var det förvirrande o jobbigt. Jag ville bli svensk o kände mig också som en, men ju äldre jag blev desto mer förstod jag att jag inte kunde bli eller vara en svensk o inte heller iranier. Jag var förvirrad ganska länge tills jag kom fram till att d räcker gott o väl med att bara vara Gitti. 
Jag har bott i Sverige i 23 år nu o har haft ett bra liv, men d som händer nu skrämmer mig o d mest för Izabels framtid. Ska hon växa upp i ett land där hon av många kommer att ses som en kriminell?? Nu börjar även detta inlägg att likna en roman, d e lite min grej att aldrig kunna sätta punkt liksom. Men till slut vill jag bara skriva att jag inte har ngn respekt för de som håller på med d idiotiska o inte heller för de som tycker att  dessa invandrare e djur som ska brinna i helvetet. Detta har inget med vart man kommer ifrån att göra. många av de som gör detta e säkert födda o uppvuxna i Sverige o har gått i den svensla skolan. Är d någinstans d brister e d i uppfpstran som sker både i hemmet o skolan!!
Och till de som gör detta o många andra som skyller detta på samhället o politiker säger jag bara suck. Ingen annan ska styra ditt liv än du själv, omständigheterna kan påverka ditt liv men aldrig styra ditt liv så länge du själv inte tillåter det. Så sluta skyll på annat o andra o ta tag i dig själv!! 
Och till sist en önskan: snälla farbror blå gör ngt, tai hårdhandskarna!! 

Impulsiv eller??

Kategori: Allmänt

Har länge funderat på att skaffa mig en blogg o det har inte riktigt blivit av. Kan nog inte säga att jag inte haft tid, var d ngt jag hade gott om var det just tid. Jag prioriterade annat eller kanske var jag bara lat.
Men nu minsann när jag inte ens har tid att klia mig i håret (persiskt ordspråk) har jag plötsligt all tid i världen för att skaffa mig en blogg :)
Ärligt talat så vart d en impulsgrej att jag ikväll satte mig och skaffade mig denna blogg. När min underbara lilla skatt somnade hade jag två val, att antingen sitta med en kopp te o skriva min bok eller att göra ngt nytt, det vill säga, skaffa denna blogg.
Att jag inte ens har tid att klia mig i håret (d börjar låta skumt....hahaha) beror på att jag är mamma till underbara Izabel som idag blev 4 månader o 15 dagar gammal. Som mamma har JAG typ ingen tid över till ngt annat. Jag lagar knappt mat längre, vilket jag älskade att göra förut.
Ibland tänker jag att d beror på att jag vill tillbringa varje sekund med min underbara ängel, för varför skulle man annars inte ha tid. Men ärligt talat får jag dåligt samvete om jag gör annat under tiden vi e ensamma. Men när min man kommer hem så e d en annan femma.
Jaja, detta börjar bli en roman, e väl inte d som e tänkt riktigt. Hur som helst så har jag i alla fall tagit steget o skaffat mig en blogg, sedan får vi se hur länge jag kommer att behålla den:)

Lite kul att användarnamnet Gittis var upptaget, plötsligt kom jag på Gittiz, vilket blev jätte
bra då jag fick med Izabels 2 första bokstäver :).
 
//Gittizzzz

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Välkommen till en liten del av Gittis stora värld!!