gittis.blogg.se

Välkommen till en liten del av Gittis stora värld!!

Storebrorsan!!

Kategori: Allmänt

 
I lördags åkte vi till KS där Benjamin fick träffa Sam. Storebrorsan fick träffa lillbrorsan<3<3 Benjamin hade redan köpt en present som han skickat med föräldrarna. Men han ville köpa en till o d blev en liten pirat!
Det var så spännande att se hans reaktion o jag hade massa tankar om hur han skulle reagera. Men Benjamin var hur cool som helst. Och han älskar verkligen sin lillebror<3<3 
Man har ju hört att d kan uppstå avundsjuka. Men så var det inte o tack o lov så verkar Benjamin inte vara en sådan unge( än så länge). Men vi får inte glömma att han får en hel del uppmärksamhet. Dessutom har ju lillebror köpt brandbilslego till storebror. Så han ligger väldigt bra till just nu. 
 
Det har varit mkt att göra för min egna lilla familj. Vi har haft fullt. Och imorgon kommer min mans kusin o hans fru hit från Dubai. Så då får vi ännu mer att göra mitt i allt. 
 
Men mitt i kaoset har jag hunnit ta mig till Acnespecialisten o fått veta att jag inte har acne utan knottror. Så behandling e bokad på torsdag o produkterna köper jag efter behandlingen. Projekt få fin/slät hud är i gång. 
Jag/vi har även hunnit fastna för ett hus. Får skriva mer om d en annan gång!!
 
Och nu kom jag på att jag inte frågat syrran om d e OK att lägga upp en bild på Sam. Får gör d imorgon. Han e så himla söt....man vill ba sitta o stirra på honom. 
 
Nu längtar jag efter en god natts sömn!!
 

Moster på nytt<3<3

Kategori: Allmänt

 
Idag den 25/7 föddes en bedårande liten pojke. Jag är moster på nytt. Benjamin är storebror o väntar otåligt på att få träffa lillebror. Och min underbara lilla prinsessa har fått en liten kusin<3<3
Det har varit en lång o händelserik dag o vi har varit barnvakt sedan 06:00. Det har gått över förväntan bra o Benjamin har varit så duktig. 
Vi har solat på balkongen o ätit Benjamins favoritmat som enbart kan lagas av mormor o tagit en promenad i det härliga vädret. Sen blev d en tur till Hemmakväll där vi hyrde 2 barnfilmer o köpte massa godis o glass. Vi har haft filmmys med älskade Benjamin o nu myser vi i soffan.
Imorgon ska vi åka till Karolinska o hälsa på underverket...jag längtar så efter att få träffa honom. Vill inte lägga upp bilder på Sam då jag inte hunnit fråga syrran om d e OK. Och vill självklart inte ringa o störa de nu!!

Studentlivet!!

Kategori: Allmänt

 
Kom plötsligt på att tänka på studentlivet/tiden I Lund. Känns som att d var hur länge sen som helst!! Men d var ju bara 7-8 år sen!! Jag hade en rolig studentliv o träffade o lärde känna en underbar människa som blev en mkt nära vän. Det e jag så glad för!! Om du nu läser detta Carro så vet du så klart att d e dig jag manar!! Love u!!

Victoria Secret!!

Kategori: Allmänt

 
Idag fick jag hem dessa som min man hade beställt till mig. Snacka om att han inte har koll. Jag köpte dessa i Dubai o Hawaii o när han hade beställt de sa han att han hade beställt hem ngt som skulle göra mig glad. Och visst blev jag glad men då jag köpt flera från mina resor till Dubai o resan till Hawaii så har jag fortfarande lite kvar. Men flaskans form är annorlunda o doften skiljer sig lite grann på den ena. Alltid kul med paket som ska hämtas ut:)

Powerwalk med barnvagn!!

Kategori: Allmänt

 
Vet att om man går/tränar med barnvagn så ger d ungefär 20-25% mer fettförbränning. Och helst ska man ut innan frukosten. Då förbränner man mer fett än annars, eftersom den energi man förbrukar inte kommer från maten utan direkt från fettcellerna. Och så blev d idag, en promenad till Bromma blocks. Gick dit själv eftersom man måste gå snabbt om man vill få resultat. Och man ska minst gå i 45 min o för mig tog d 20 min. Då jag hade bestämt träff med en kompis fick d räcka för dagen. Från med imorgon ska jag gå i 45 min o helt själv. Jag ska även vara duktig o låta bli att äta ngt. Idag var jag mindre duktig då d efter en latte blev glass på Waynes coffe. 

Tikka masala!!

Kategori: Allmänt

 
Dagens middag lagad av mästerkocken själv!! 
Njuter av det fina vädret till max!!

Ändrade planer!!

Kategori: Allmänt

 
Igår hade jag tänkt gå ut med tjejkompisarna men var för trött för d. Dessutom ville jag faktiskt inte vara ifrån min prinsessa.<3<3
Sen bestämde vi att vi skulle åka ut till vår fritidshus o grilla med några vänner. Av olika anledningar ändrades även den planen. Så vi satt hemma o funderade på vad vi skulle hitta på. Och vi bestämde oss för picknick på Marabouparken. Älsklingen gick till systemet för att handla vin o jag förberedde allt. Väl inne i affären ändrade vi oss och bestämde oss för att handla o gå hem till syrran o käka med de. Och så blev d:) Ehsan hade köpt en supergod champagne som vi njöt av( ej syrran så klart, snart föds deras bebis). Gårdagen var mysig o såontan. Vi har fattat att vi inte gillar att planera, utan tar dagen som den kommer!! Och tro mug så var d inte förr....d e sen Izabel föddes som vi blivit mer spontana!!

På date med min man!!

Kategori: Allmänt

 
I fredags blev d middag o bio med min älskade man. Syrran o de fick vara barnvakt. 
Det kändes så konstigt att vara utan Izabel. Vi kände oss på ngt sätt inte hela utan våran lilla prinsessa. Men trots saknaden o längtan efter henne så var d mysigt. 
Vi såg World War Z och den var riktigt bra. När jag sa till Ehsan att jag ville se den blev han förvånad då jag inte gillar zombiefilmer. Men jag visste att den skulle vara bra. Och visst var den bra, riktigt bra. Så ni som inte sett den, tveka inte.

Himmelskt goda!!

Kategori: Allmänt

Dessa jordgubbar var bland de godaste jag ätit i år. Så himmelskt goda att jag lätt skulle kunna äta en massa nu. Synd ba att de e slut.
Jordgubbar e inte bara goda utan också mkt nyttiga. Om jag inte e helt ut o cyklar så har jag för mig att jag läst att jordgubbar utnämnts till den fjärde mest nyttiga frukten. Så passa på nu o ät en massa när de riktigt goda svenska jordgubbarna finns.

Motherhood!!

Kategori: Allmänt

Så sant....
Jag e dunderförkyld o har av den anledningen haft en tuff dag. Så när Ehsan kom hem från jobbet lämnade jag över föräldraransvaret till 100% o gick o la mig. Vaknade för en stund sedan o känner att min kropp var i stort behov av att sova/ vila ut. Nu blir d lite te med honung i!!
Hoppas verkligen att jag blir lite bättre, orkar inte med förkylning. Så himla jobbigt med en täppt näsa. Och Nezeril verkar inte hjälpa mig:(

Balkonghäng!!

Kategori: Allmänt

Idag kom en nära vän (gammal kollega) förbi för att träffa Izabel. Det var som alltid kul att träffa Antonieta. Det e verkligen kul att kunna hålla kontakten med personer man inte hinner träffa så ofta. Det var inte bara Izabel som fick present utan jag fick också örhängen från snö.
Nu blir d lite balkonghäng med te o hallonmazarin!!

Ajabaja!!

Kategori: Allmänt

Gott men inte bra!! Men just nu e jag så sugen att jag inte kan låta bli!! Nu blir d äntligrn Shahs if sunset. Har inte sett alla avsnitt o vill verkligen se alla. Får se hur d blir med d, tiden måste ju räcka till.

Skrattattack!!

Kategori: Allmänt

 
Izabel somnade precis....men hon hann med en rolig föreställning innan hon somnade. Den tjejen vet hur hon ska underhålla sina föräldrar!! På bilden kan ni se hur rufsig jag e  i håret nu. Detta eftersom Izabel roade sig själv o oss med att rufsa till mitt hår<3<3
Innan Izabel somnade fick hon världens skrattattack som hon även överförde till oss....d e helt sjukt hur små små ting kan ge sån enorm lycka o glädje. Varje sekund med min diamant e så betydelsefull. Älskar henne obeskrivligt mkt<3<3
Och just nu i denna stund saknar jag henne så mkt att jag vill lyfta över henne till våran säng<3<3 Men d får jag inte av mannen min då han e rädd för att rulla över på våran ängel, den risken kan vi inte ta!!
 
Natti Natti!!

Talk to the hand!!

Kategori: Allmänt

 

En pigg liten<3<3

Kategori: Allmänt

 
 
Min lilla ängel vill inte sova. Vi har lekt en massa o läst massa böcker men ängeln e hur pigg som helst. Får se hur d blir med sömnen i natt. 

Yummie Yummie!!

Kategori: Allmänt

 
Så himla gott....har ni vägarna förbi Sumpan måste ni till Boulevard Conditori på Esplanaden 17. Det här var riktigt gott o de har mkt annat som e lika gott....eller nästan lika gott. Kanske beställer Izabels 1-års tårta från de:)
Tiden flyger iväg så d e bra att börja fundera på lilla hjärtats 1-års kalas<3<3
 

Filmmys!!

Kategori: Allmänt

 
Efter 2 fullspäckackade dagar har jag äntligen fått lite tid. Men snart e d dags för filmmys. Har njutit av d fina vädret idag o haft d supermysigt på en av Sumpans många uteserveringar. Dessutom fick jag några barnfria timmar. Men så fort jag kom hem o träffade mitt hjärta önskade jag att jag inte hade lämnat henne. Men Izabel o pappa fick lite tid för sig själva.
 
Nu blir d filmmys o bara nyttigheter till d. Detta trots att vi har massor med chips, ostbågar o massa andra onyttigheter hemma. Duktig jag känner mig nu när jag skriver detta. Nu måste jag ba se till att inte plocka fram ngt sånt under filmen.
 

Sova....inte sova!!

Kategori: Allmänt

 
Ehsan fick lite egen tid idag o kom hem för en stund sen. Jag o min ängel har haft en mysig dag tillsammans. Och för en gångs skull ringde jag inte Ehsan stup i kvarten o han slapp höra gnäll. Och min underbara Izabel har varit super gosig. Vi har haftvd så mysigt. Däremot vägrade hon sova. Hon sov till 10:30 i morse o efter d en kort stund i vagnen runt 13:00-tiden. Men därefter kunde hon inte somna. Hon ville men kunde inte. Jag lyckades få henne att somna 2 gånger men båda gångerna va vaknade hon efter en kort stund. Och hon var vaken fram tills Ehsan kom hem runt 23:00-tiden. Hon lekte lite med pappa, fick välling av pappa som hon drack upp på direkten (annars har hon strulat en massa med maten/mjölken idag). Och hon somnade direkt när pappa nattade henne. Hon saknade nog pappa o ville inte sova utan att ha träffat honom idag. 
Jag älskarverkligen denna man o denna flicka. Vet inte vad jag hade gjort utan de. Hade livet hat samma mening utan de??
Nu e frågan sova eller inte sova....tack vare Izabel har jag massa energi....hon har överfört sin energi till mig. Ska jag skriva lite (min bok) så att den ngn gång blir färdig. Eler ska jag sova?? Nu sitter jag på balkongen o njuter av den friska luften. Får se om d blir sängen eller skrivandet som vinner.
 
 

6 hela månader!!

Kategori: Allmänt

 
Idag blev min ängel 6 månader. Tänk att denna underbara lilla skatt har fört med sig så mkt lycka, glädje o kärlek. Tiden går för fort o jag önskar ibland att jag kunde pausa tiden. Visst vill jag att hon ska växa o bli stor. Men inte så fort!! 
 
Idag fick Izabel massa nya smakupplevelser. Hon har ätit biffstroganof med rotfrukter. Hon har fått en ny efterrätt o äpple o banansmoothie.  Och så fick hon välling innan läggdags. Nu ligger hon o sover sött<3<3
 
Min kärlek till denna underbara lilla skatt är helt obeskrivlig<3<3 

Gott gotti gott gott!!

Kategori: Allmänt

Skulle kunna äta upp allt med en gång....e så sjukt sugen. Har ätit grillad majskolv 2 dagar i sträck. Får bli så även imorgon. Det e ju så himla gott!!

Tirgan festival!!

Kategori: Allmänt

 
Efter att ha varit på andra sidan stan blev d till slut en tur till Tirgan festival på Huvudstafältet. Jag e helt slut....vi har haft massor att göra idag. Vi har varit i sommarstugan o kollat så att veterankraft gjort ett bra jobb. Veterankraft erbjuder bland annat trädgårdsskötsel. Men även massa andra tjänster.
Efter d blev d en tur till Rudan i Handen där Ehsans familj plus massa vänner hade samlats för att grilla. 
Väl hemma vid 18:30 tiden bestämde vi oss för att åka förbi Tirgan festivalen på Huvudstafälltet.   Det e en persisk sommarfest o i år var d andra året. Dock var vi inte där förra året. Men d var kul:)
 
Väl hemma vid 21:30 blev jag sugen på att grilla så d blev grillad majskolv. Och nu blir d sängen snart!!
Natti Natti!!
 

Kanske inte så bra!!

Kategori: Allmänt

Kanske inte så bra att skriva på nätterna. Oftast har jag inte tid att skriva på dagarna. Men då jag e trött på nätterna blir d en hel del felstavningar o ibland även grammatiska fel. Men d har man säkert överseende med. 
Det blev aldrig ngn träning i morse, däremot tränade jag för en stund sen. Det känns verkligen så skönt. Jag får se till att fortsätta varje kväll o varför inte på morgonen ( om jag har ork). 

Osvuret e bäst!!

Kategori: Allmänt

Jag ska verkligen göra allt jag kan för att hålla d jag lovat mig själv. Det gäller självklart d förbannade träningen. Har bestämt mig för o lovat mig själv att träna tidigt på morgonen innan Ehsan åker till jobbet. Så från o med imon står jag på crosstrainern redan vid 06:30.  Men om d ngn dag inte blir ngn träning så beror d på omständigheterna. Tro mig d e inte lätt att skippa sömnen. Jag älskar stt sova. Och mitt kärlek till sömn har bara förstörkts sedan Izabel föddes. Men vi får se....o nu e jag så trött då jag måste sova!!
 
Natti Natti !

Visste ni att....

Kategori: Allmänt

 
Pistagenötter ursprungligen e från Iran där jag e född. När vi bodde i Iran o när vi brukade åka o hälsa på åt vi massa pistagenötter o tog självklart med oss till Sverige. De nötter som finns i Iran går inte ens att jämföra med de man köper här. Dessutom finns d tusen olika smaker. Den smak jag aldrig glömmer e färska pistagenötter med ett rött skinnaktig lager på själva skalet. Det e så otroligt gott.
 
Pistagenötter är inte bara goda utan också väldigt nyttiga. De innehåller massa bra mineraler o är väldigt mättande. Har suttit o knaprat i mig en hel del nu. Det enda jobbiga e att d e så gott att man inte kan låta bli att äta. Då jag har hög kolestrolvärde passar d utmärkt eftersom d sänker den dåliga o höjer den goda kolestrolvärdet. Dessutom e d bra för huden då d innehåller massa vitamin e. Det finns en hel del andra nyttigheter som jag inte orkar skriva om. Så framöver blir d bara pistagenötter som snacks för min del o självklart andra nötter. För nötter i allmännhet e nyttiga. 
Ska fortsätta knapra i mig lite till!!
 

Apropå skor!!

Kategori: Allmänt

 
Jag har alltid älskat skor o har en hel del som jag vägrar slänga. Även om de flesta inte e användbara då de antingen e jätte högklackade eller väldigt obekväma så vill jag ändå ha de kvar. Och många av de e från 9-10 år sen o passar inte dagens mode. Eller rättare sagt passar de inte min nuvarande klädstil. Men d jobbiga med d hela e att jag numera inte hittar några skor som faller mig i smaken. Snygga skor finns d gott om men jag e inte samma gamla Gitti o föredrar numera snygga men bekväma skor. Och de jag hittar o gillar e väldigt obekväma. Förr kunde jag bara köpa o kanske använda de en gång men nu  
tänker jag helt annorlunda. Kanske kan tänka så igen när jag har plats för fler skor. 
 
One shoe can change your life....